Tired of working from their tiny apartment during the beginning of the pandemic, we helped these clients bring new life to this adorable split-level home, by focusing on efficiency with a touch of glamour. The existing house from 1952 had great bones, and some fun features, such as a nice layout and corner windows, but was feeling worn and dated, and needed some attention. We were tasked with a quick-turnaround project, celebrating the home’s midcentury past, while making the spaces feel cohesive and fun. We were also asked to create more visual connections between spaces.

 

We designed new walnut cabinetry to surround the existing fireplace, re-worked the home’s entry, replaced the cabinetry in the kitchen, added a bar in the dining room, and enhanced the storage opportunities in the upstairs bedrooms and throughout the house. We continued a clean and modern materials palette throughout. These include warm white walls, refinished dark wood floors, walnut and painted cabinets, and luxe brass fixtures; all the finishes tie together and made the spaces feel more connected and full of whimsy.

Location: Portland, Oregon

Project Team: Hope Telford AIA and Jennifer Wright AIA

Contractor: Modern Organic Construction

Photographer: Matt Swain Photography

© 2022 Telford+Brown Studio Architecture   |    2132 NE Alberta Street, Portland, OR 97211   |   503.223.4957